audioguia per supermercats en temps de pandèmia

passejada sonora (2020)

Durant els mesos que va durar el primer estat d’alarma no vam poder anar al teatre, però sí que vam poder anar, tots sols, al supermercat. Comprar llet, carn, peix, vi o cervesa al supermercat es diferent des del 13 de març de 2020. Ara tothom és sospitós, de portar el virus o d’alguna cosa pitjor, i la sospita, és una gran constructora de ficcions. Ja no ens podem veure les cares. ¿Com afectaria aquesta situació a un relat clàssic de misteri, als seus detalls i a la seva estructura?

A finals del segle XIX, la fisiognomia criminal va intentar preveure delictes i comportaments desviats a partir de l’estudi de les faccions de malfactors assassins i delinqüents, i alhora, l’eugenèsia, promulgava la millora de les races, a partir de paràmetres com la longitud i angle del nas o la protuberància del llavi superior. Amb mascareta tots som sospitosos, però a la vegada, s’han de deixar molts judicis en suspens.

L’espectador, mentre escolta el seu mòbil amb auriculars, s’haurà d’enfrontar a la coincidència i contradicció del què veu i el què sent. L’obra tindrà sentit mentre haguem de portar mascareta al supermercat, i si tot va a pitjor, pot ser que el supermercat sigui dels pocs llocs on ens deixin viure una mica de teatre.

És una producció de cabosanroque i Temporada Alta amb la col·laboració del Festival de Otoño de 2020. Agraïments a Spar Supermercats, Terra de Gossos, y a Josep Brugada pagès de Banyoles.